PARADISE BUSAN

KOREA, 2005

 

The overall concept of the Busan Paradise Hotel is modern classic.  It has some of the elements of traditional classic spaces with a modern GAIA touch.  The lobby which has a traditional colonnade that leads into an open height vertical area with sunken seating living rooms and over size modern/classic chandeliers above every seating area.  With the hotel’s geometry “grid”, the space flows tranquilly into each other.  Every niche and space has its own character.  The lobby entrance acts as a contemporary art gallery.  Bright materials, smooth surfaces and luxurious stone flooring were selected for this area.  The lighting is mostly indirect, creating a soft, warm ambience.  Although geometric lines and simple shapes predominate, the space is enhanced by a carefully thought-out range of colors and textures incorporated into the furnishings and elegance décor.